Okno do Krkonoš

+420 724 230 884

info@friesovyboudy.cz

Rennerovy boudy


Rennerova bouda
neboli Renerovka je dnes již neexistující horská bouda, která byla postavena 1797 a nacházela se na Bílé louce v Krkonoších nedaleko Luční boudy. Po boudě na Sněžce to byla nejvýše položená horská bouda v českých Krkonoších. V roce 1938 vyhořela a byla kompletně opuštěna. Dnes jsou zde pouze zbytky základů a vyvěrající plamen.  

V Malé Úpě se dnes nacházejí se dvě stejnojmenně pojmenované Rennerovy boudy - nová moderní Rennerova bouda a Stará Renerovka, které jsou situované u spodní stanice lyžařského vleku.

Tradice a historii ctíme i u nás v horském ubytování Andula. V naší restauraci vaříme tradiční krkonošské speciality a máme vlastní domácí minipivovar, který získal ocenění Originální krkonošský produkt.

Sobotní svatba na Andule neměla chybu. Jídlo vynikající, personál velice příjemný, obsluha kolem nás lítala celou dobu s úsměvem na tváři. Všichni byli trpěliví a profesionální. V rámci slavnostního obědu jsem poprvé ochutnala žampionový krém a byl moc dobrý. Další chody taktéž. A ta paštika!!!! Pivo s láskou vařené :-) Grilování pastva pro oči i jazyk :-) Ubytování velice krásné, s úžasným výhledem. Pro mě nostalgický zážitek i proto, že jsem na Andule absolvovala lyžařský výcvik v r. 1999. Děkujeme za vše, jen tak dál!
- Jana Jäntsch

Naprosto vynikající je zde úplně všechno. Hotel je na krásném místě, všude je víc než čisto, příjemná obsluha v čele s moc milou majitelkou paní Polívkovou a k tomu velmi dobré jídlo. Není nač si stěžovat, i náš čtyřnohý miláček byl velice vítaným hostem. Děkujeme a budeme doporučovat.
- Zuzana Babica Kosinková

Rezervační formulář

Pro odeslání klikněte na druhé tlačítko:

Potvrdíme Vám rezervaci nejpozději do 2 dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Kontaktujte nás

Horský hotel Friesovy boudy
Strážné 95,
543 52 Strážné

Recepce:
denně 8.00 - 20.00

Tel.: 724 230 884
E-mail: info@friesovyboudy.cz

Kde nás najdete

Webové stránky vytvořil Acceler

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

SouhlasímVíce informací